Unga flyttar till storstäder

De senaste åren har det blivit något av ett stående inslag i medierna att lyfta unga som försöker hänga med i den nya tidens teknik på landsbygden. Självklart är man lika sugen på att hitta en dejt via Tinder oavsett om man bor i Stockholm eller i Pajala men det är tyvärr inte lika lätt i de två städerna. Kanske är det en bidragande orsak till att unga väljer att överge landsbygden för storstäderna. Självklart påverkar även möjligheter till att göra karriär och att skapa en ny identitet. Det lockar mer än tryggheten som livet på landsbygden kan erbjuda.

Från landsbygd till storstad

Landsbygden avfolkas i snabb takt och framförallt är det unga som flyttar. Brist på jobb och spänning leder till känslan att framtiden finns i städerna. Trots allt som lockar har även storstäderna sina problem. Det kan vara svårt att hitta ett boende och i Stockholm är det nästintill omöjligt att få tag i ett förstahandskontrakt. Det kan dessutom vara problematiskt att lära känna nya människor, speciellt om man vuxit upp på ett ställe där alla känner alla. Svårigheterna till trots är det någonting som lockar in unga från småstäder och landsbygd, och bostadsföretagen försöker bygga nya bostäder för att alla ska få plats.

Framtidstänk för unga

Att tänka på döden eller ålderdomen kan tyckas passa någon i medelåldern men Även ungdomar kan behöva planera med hjälp av begravningsbyråguiden eller pensionsrådgivare. Det har svept in en ny våg av framtidstänk bland unga där man gör just detta. Man ser till att ha alla papper i ordning och att planera för framtiden. Banker och pensionsbolag börjar rikta reklam till unga via podcasts och man försöker få dem att tänka långsiktigt och pragmatiskt. Om man har oturen att inte få bli gammal är det viktigt att ens nära och kära vet hur man vill ha begravningen, vilka låtar som ska spelas och så vidare. Det är någonting alla bör ta ställning till oavsett ålder.